Amsterbannertje

voor Amsterdammertjes

 
 

.”Ik zou dit in Parijs willen hebben”, verklaarde de man die toevallig de expositie ontdekte. Ja toevallig, want de pers werkt niet echt mee. Zijn zij het beu om aan kunst aandacht te geven? Zijn zij het beu de cultuur aandacht te geven? Zijn zij het sowieso…? Jammer toch, want de bezoekers zijn enthousiast en verrast door de expo en haar stelling. “Dit moeten mijn vrienden weten” is een veel gehoorde kreet. “Ik heb geprobeerd de zonnige zijde van het onderwerp te vinden, en waarachtig dat is er ook… mooi hoor!” schreef een vrouw in het gastenboek. “Ik kwam even schuilen voor de regen, het is voor het eerst dat ik het prettig vind dat het regende, anders had ik hier nooit verzeild geraakt”, beweerde een ander. De man uit Parijs kwam nog even de expositiekrant halen, “ik zal wat stukken vertalen”, stak de krant in zijn zak en ging naar Parijs.


Wanneer is de aftrap van een prikkelende evenement en de kans op een sensationele ontmoeting?

Een reizende tentoonstelling en haar expositieperiode, waar zijn die te zien? Vele kunstenaars hebben werk getoond: Schilderijen, objecten, beelden, installaties, gedichten, video's, soundmixen met een mooi thema, maar waar is dat? Binnen de gevarieerde tentoonstelling gebeuren spraakmakende theater- en muziekvoorstellingen met toepasselijke expressie. enz.


Maar wie weet dat?


Daarom is het 'amsterbannertje', Niet alleen om stoep en straat te scheiden of om paal en perk te stellen. Kijk naar de banderol om de Amsterdammertjes… en op facebook bij stichting creator wordt u op de hoogte gehouden van leuke en goede cultuur...

 

Niet in Parijs...